הכנה לראיונות עבודה

אימון אישי לראיונות עבודה

תהליך קבלת עבודה הוא תהליך מורכב הכולל מספר שלבים. השלב הראשון הוא שלב שליחת קורות החיים , והשלב המרכזי  והמשמעותי דורש התמודדות של המועמד בראיון העבודה. 

 

במפגשים של הכנה לקראת ראיון עבודה, המועמד עובר סימולציות המדמות  תהליך תשאול שרלוונטי למשרה שהוא מתמודד עליה.

 

תפקידי בתור מאמנת אישית הוא לעבור על התשובות של המועמד/ת, לכוון, ולתת זוית מקצועית של משאבי אנוש מה מדוייק עבור המשרה ועבור המועמד לענות בראיון העבודה כמכלול של הכנה לראיונות עבודה.

 

אימון אישי להכנה לראיון עבודה כולל גם  התייחסות לקורות חיים. פיל רוזנברג, יועץ קריירה בארצות הברית, מציין מדד שוב יוכל מועמד לעבודה לבדקו את האפקטיביות של קורות החיים שלו.

 

להערכתו,אם המועמד מקבל  כ15-20% פניות ישירות ממעסיקים, משמע הדבר שקורות החיים כתובים טוב, אם שיעור התגובה עומד בין0-5% , יש לבדוק את קורות החיים.

 

המאפיין מועמדים הפונים אלי מועמדים להסתייע בתהליך של אימון אישי להכנה לראיונות עבודה, היא העובדה שהם כבר עברו את המשוכה של קורות החיים, אנו עובדים יחדיו על הימנעות   מטעויות של מרואיינים בזמן ראיון. 

 

להלן רשימה של טעויות נפוצות בראיון עבודה:


דקלום תשובות שמרואיין הכין מראש

מועמדים רבים מתבלבלים בין ראיון חקירה. סוג השיחה שמתקיים במהלך ראיון העבודה הוא דיאלוג. ישנם סוגים שונים של תשאולים. הראיון הנפוץ הוא ראיון בו המגייס ישאל שאלות ותהיה זרימה בשיחה עצמה.

 

ראיון נוסף הוא ראיון התנהגותי שהמיקוד בו הוא בפרטים שהמראיין מבקש לדייק ולהבין לעומק אצל המרואיין. בתהליך של אימון אישי להכנה לראיון עבודה, נתמקד בסימולציות לסוגי ראיונות שונים.

 

כדאי לזכור שראיון אינו חקירה, ועל כן רצוי שהמועמד יציג שאלות ולא ימנע מכך ,ובכך יהפוך את המראיין לחוקר.

הצגת חולשה כתכונה חיובית

לשאלה של "ציין חולשה שלך", מרואיינים רבים, נותנים את התשובה אני פרפקציוניסט.

 

רצוי לזכור שמטרת המראיין בשאלה זו היא לבחון את ההתמודדות של המרואיין עם השאלה ולא המיקוד בתשובה, ועל כן, כדאי לחשוב על כישור שהמועמד רוצה לשפר ,ואף לתת דוגמא, איך הוא הולך לשפר זאת דבר שגם נכסה כחלק מהכנה לראיונות עבודה.

הכנה לראיונות עבודה​


פסיביות בזמן ראיון

אחת הטעויות הנפוצות שאני נתקלת במהלך תהליכי אימון אישי לראיון עבודה, היא העובדה שמרואיינים אינם מכינים שאלות למראיין. הדבר עלול להעיד על חוסר עניין של המועמד בארגון ו/או בתפקיד. לפיכך רצוי להכין רשימה של עד 5 שאלות  אותן רצוי להכין למראיין.

 

איסוף מידע

מועמדים רבים עושים עבודת הכנה טובה באשר לחיפוש מידע על הארגון איליו הם מתראיינים. למרבה הצער בתהליכי אימון אישי לראיונות עבודה כחלק מהכנה לראיונות עבודה, אני נתקלת לא אחת במועמדים שאינם עושים הכנה ראויה לעצמם. 

 

רצוי שמועמד לעבודה המוזמן לראיון עבודה, יכין לעצמו רשימה של הכישורים השונים בהם הוא ניחן, וניסיונו המקצועי, כך שיסתייע בידו לענות מיידית ובביטחון על כל שאלה שתוצג במהלך הראיון.

זמינות

מעבר להכנה לראיון עבודה באופן אקטיבי, מועמדים לראיונות עבודה  צריכים להקפיד על היותם זמינים ,למעט בשעת ראיון, ששם מומלץ להקפיד על כיבוי  המכשירים הניידים.


המתנה פסיבית

לאחר ראיון העבודה רצוי להקפיד לא להיכנס לפסיביות של המתנה. אם לא מגיעה תשובה חיובית או שלילית  בתום שבוע מהראיון,  ניתן להרים טלפון למראיין בארגון או לאיש קשר אחר, ולבדוק את סטאטוס המשרה.

חשוב לגרום לארגון לא לשכוח את המרואיין, לעתים  גם אם מועמד לא התקבל למקום אחד, יכול המראיין להמליץ עליו לארגון אחר שטרם פתח משרה לקהל רחב.

כמו כל משימה חשובה, אם חשוב לך לעבור את הראיון בהצלחה, נכון יהיה להתכונן באופן מקצועי לראיון. אימון אישי לראיונות עבודה הוא כלי מצוין שמומלץ להתנסות בו.

אולי יעניין אתכם גם:

אימון אישי בשיטת NLP
אימונים אישיים